Ana Sayfa Muhasebe Kendi arsası üzerine ticari amaçlı İnşaat yapacak kişiler mükellefiyet tahsis ettirmek zorunda...

    Kendi arsası üzerine ticari amaçlı İnşaat yapacak kişiler mükellefiyet tahsis ettirmek zorunda mıdır?

    874
    0

    Bir mükellefimize vergi mükellefiyeti açılışı yapacağız. Mükellef bilgisayar programlarını kullanarak 3D mimari tasarım işi yapacaktır. Mükellefiyet açılışını serbest meslek mükellefiyeti olarak mı yapacağız?

    Mükellef MİMAR ise; SM Kazanç defteri tutar. Mimar değilse işletme defteri tutar.

    2 kardeşin ortak bir tapusu var. Kardeşlerden biri müteahhitlik belgesi alıp bu araziye işyeri bina inşaatı yapmak istiyor. Müteahhit olan kişi inşaatı tamamladıktan sonra fatura kesmesi gerekiyor mu?

    Yapılacak inşaat ticari amaçlı olarak yapılacak ise iki kardeş adi ortaklık kurarak inşaat yapar Yapılan inşaatın satışında kendilerine veya 2. şahıslara fatura düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçici vergi dönemlerinde yansıtma yapılması zorunlu mudur?
    Sonraki İçerik2.el araç alımı ve satım yetki belgesi olan işletmeler özel matrah uygulamasında vergi mükellefi olmayan kişilerden aldıkları araçlar için faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz