Ana Sayfa Muhasebe Kendi arsamız üzerine yapacağımız binamızdaki daire satışları için değer artışı kazancı hesaplanacak...

    Kendi arsamız üzerine yapacağımız binamızdaki daire satışları için değer artışı kazancı hesaplanacak mı?

    542
    0

    Kendi arsası üzerine inşaat yapan ve vergi mükellefi olmayan bir şahıs için yaptığı inşaattaki daire satışlarından vergi ödeme zorunluluğu doğar mı? Böyle bir durumda hangi vergiden dolayı beyanname vermek zorunda mıdır?

    Yapılan daireler 5 yıl içinde satarsa değer artış vergisi hesaplanır.

    Yıllık GV beyannamesi verilir. 5 yıldan sonra satarsa vergi doğmaz.

    5 yıl içinde birden fazla daire satarsa elde edilen kazanç ticari kazanç olur.

    2011 yılında arsa satın aldım. 2018 yılında arsamı kat karşılığı müteahhite verdim ve 2020 Ocak ayında inşaat tamamlandı. Tarafıma 6 adet daire fatura kesildi. 2020 Eylül ayında dairelerimi sattım. 2021 yılında değer artış kazancı beyanı verecek miyim?

    Evet değer artış kazancı hesaplayıp yıllık GV beyannamesi verilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşinden ayrılan gemiadamına işveren tarafından işinin çeşidinin ne olduğunu ve süresini gösteren bir belge verilmesi zorunludur.
    Sonraki İçerikİLETİ YÖNETİM SİSTEMİ (İYS) VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (KVKK) GÜNCEL UYGULAMALAR

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz