Ana Sayfa Vergi KDV Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapıldı!!!

    KDV Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapıldı!!!

    1201
    0

    26.04.2014 tarih ve 28983 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan KDV iade alacağının 4760 sayılı ÖTV Kanunu’ndan doğan borçlara mahsuben iade edilemeyeceğine yönelik ibare yürürlükten kaldırılmıştır.

    Ayrıca;
    İade hakkı tanınan işlemlerden kaynaklanan KDV iade alacağının 4760 sayılı ÖTV Kanunu’ndan doğan borçlara mahsuben iadesi, mükellefin talebine bakılmaksızın münhasıran vergi inceleme raporu sonucuna göre yapılacaktır.
    Mahsup işlemi, vergi inceleme raporunun vergi dairesi kayıtlarına intikal ettiği tarih itibarıyla yapılacak. İndirimli Teminat Uygulaması Sertifikası (İTUS) sahibi mükellefler de dâhil talep edilen iade miktarının tamamı için teminat verilmesi halinde mükellefin iade talebi yerine getirilecek. Teminat vergi inceleme raporu sonucuna göre çözülecek.
    – KDV iade alacağının 4760 sayılı ÖTV Kanunu’ndan doğan borçlara mahsuben iadesine ilişkin, 22.06.2017 tarihi itibarıyla henüz sonuçlandırılmamış iade talepleri, münhasıran vergi inceleme raporu sonucuna göre yerine getirilecektir. Mahsup işlemi, vergi inceleme raporunun vergi dairesi kayıtlarına intikal ettiği tarih itibarıyla yerine getirilecektir.
    İTUS sahibi mükellefler de dâhil talep edilen iade miktarının tamamı için teminat verilmesi halinde mükellefin iade talebi yerine getirilecek ve teminat vergi inceleme raporu sonucuna göre çözülecektir.
    Maddeleri eklenmiştir.

    Kaynak: Resmi Gazete (22.06.2017 – 30104)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikNakdi Düzenli Sosyal Yardım Programlarından Yararlananlar İçin İstihdam Sağlanacak!!!
    Sonraki İçerik2017 Yılı Haziran Ayında Tüketici Güven Endeksi %3,8 Azaldı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz