Ana Sayfa Muhasebe KDV mükellefiyeti olmayan derneklere kağıt fatura düzenleyebilir miyiz?

    KDV mükellefiyeti olmayan derneklere kağıt fatura düzenleyebilir miyiz?

    Derneklere hizmet faturası düzenliyoruz. KDV mükellefiyeti bulunmayan derneklere 30.000 TL’nin altindaki faturalari kağıt fatura olarak düzenleyebilir miyiz?  

    461
    0

    Derneklere hizmet faturası düzenliyoruz. KDV mükellefiyeti bulunmayan derneklere 30.000 TL’nin altindaki faturalari kağıt fatura olarak düzenleyebilir miyiz?

    Yürürlükteki mevzuata göre; “e-Arşiv Fatura Olarak Düzenlenme Zorunluluğu Getirilen Diğer Faturalar e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 1/1/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5.000 TL’yi) aşması halinde, söz konusu faturaların, bu Tebliğin “V.7.” ve “VIII.” numaralı bölümlerinde belirtilen istisnai durumlar haricinde, “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlıkça sunulan e-Belge düzenleme portali üzerinden düzenlenmesi zorunludur.

    Söz konusu faturaların bu Tebliğin “V.7.” ve “VIII.” numaralı bölümlerinde belirtilen istisnai durumlar haricinde e-Arşiv Fatura yerine matbu (kâğıt) fatura olarak düzenlenmesi veya alınması halinde, faturayı düzenleyen ile nihai tüketici dışındaki vergi mükellefiyeti bulunan alıcı hakkında düzenlenen veya alman her bir kağıt fatura için ayrı ayrı olmak üzere Kanunun 353 üncü maddesinde öngörülen cezai hüküm uygulanır.” hükmüne göre faturaların düzenlenmesi gereklidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEkim ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre %1,9 azalış göstererek 3.072.362 kişi oldu
    Sonraki İçerikTicaret Bakanlığının Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar 133 kooperatifin 143 projesi için destekleme kararı alındı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz