Ana Sayfa Muhasebe KDV Kanunu 13/k kapsamında almış olduğumuz ürünler ile ilgili satıcı firma bir...

    KDV Kanunu 13/k kapsamında almış olduğumuz ürünler ile ilgili satıcı firma bir bildirimde bulunur mu?

    543
    0

    Çalışmış olduğum firma 13/K kapsamında KDV istinası aldı. Bununla ilgili almış olduğum mal ve hizmetin bildirimini nasıl beyan etmem gerekiyor?

    KDVK 13/K MADDESİ Ağağıdaki gibidir.

    k) Genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanmak üzere yapılan okul, sağlık tesisi ve yüz yatak (kalkınmada öncelikli yörelerde elli yatak) kapasitesinden az olmamak üzere öğrenci yurdu ile çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, bakım ve rehabilitasyon merkezi, mülki idare amirlerinin izni ve denetimine tabi ibadethaneler, Diyanet İşleri Başkanlığı denetimine tabi yaygın din eğitimi verilen tesisler, Gençlik ve Spor Bakanlığına ait gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kamplarının inşası dolayısıyla bağışta bulunacaklara yapılan teslim ve hizmetler, Madde metnine göre yapılacak bağış ve yardımlar KDV den istisna edilmektedir. 

    İstisna KDV beyannamesinde kullanılır. Satıcılar için bir işlem yapılmaz. Satıcı size kdv li fatura düzenleyecektir.

    Almanya’daki bir şirkete fatura düzenlersek KDV istisnasından faydalanır mıyız?

    Almanya’ya mal veya hizmet İhracımı yapacaksınız bu teslimler KDV’den istisnadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletmeler akreditasyon belgelendirme ödemelerini %60 oranına kadar KOSGEB’den geri alabilecek
    Sonraki İçerikDevlet Sağlık Kurumlarının Son Dönemde Aldıkları Kararlar ve Yayınladıkları Duyurular Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz