Ana Sayfa Haberler KDV indirimi mobilya sektörünü canlandırdı

KDV indirimi mobilya sektörünü canlandırdı

698
0

Türkiye’de mobilya üretimi, 2017’ye oranla yüzde 12 artarak 21 milyar lirayı aştı.

Enflasyonla Topyekûn Mücadele kapsamında 2018 yılının Kasım ayında mobilya ürünlerine eklenen KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesiyle birlikte söz konusu sektördeki satışlar, 2017’ye oranla yüzde 11 artarak 16 milyar liraya ulaştı.

KDV indirimi devam ederse, 2023 yılına kadar üretimde 40 milyar lira, satışta ise 25 milyar liraya ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili olarak Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, şu açıklamaları yaptı: “Mobilya ihracatında önemli adımlar atılmış olsa da iç pazar sektörümüz açısından hâlâ büyük öneme sahip. Son dönemde yaşadığımız hareketliliğin temel nedeni, KDV indirimi oldu. Dalgalanmalara rağmen hem üretimde hem de tüketimde büyük artış görüldü. Piyasadaki canlılığın sürmesi için, mobilyada KDV indiriminin bu yıl da devam etmesini bekliyoruz.”

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHizmet ihracı faturasının bedelinin %80 ‘nin Türk Lirasına çevrilme zorunluluğu var mıdır?
Sonraki İçerikKarşılıksız çek tutarlarını direkt gider yazabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz