Ana Sayfa Vergi KDV İadesi Vergi Denetimi veya YMM Raporu İle Talep Edilebilecek!

    KDV İadesi Vergi Denetimi veya YMM Raporu İle Talep Edilebilecek!

    1613
    0

    Bazı mal ve hizmetleriyle ilgili 5.000 TL ve üzerindeki MAHSUBEN İADE TALEPLERİNİN vergi inceleme raporu veya YMM raporuna göre yerine getirilmesine yönelik değişiklik yapılmıştır. (15.02.2017)

    Tevkifat uygulanan;
    Yapım işleri ile bu işlerle birlikte ifa edilen
            – Mühendislik-mimarlık ve etüt-proje hizmetleri,
    – Spor kulüplerinin yayın, isim hakkı ve reklam gelirlerine konu işlemleri,
    – KDV uygulama genel tebliğinin (26.04.2014)(I/C-2.1.3.2.13.) bölümü kapsamındaki hizmetler ile ilgili 5.000 TL ve üzerindeki mahsuben iade talepleri vergi inceleme raporu veya YMM raporuna göre yerine getirilecektir.
    İadenin YMM raporu ile talep edilmesi ve bu iadenin 5.000 TL’yi aşan kısmı için teminat verilmesi halinde mükellefin iade talebi yerine getirilecek ve teminat, YMM raporu sonucuna göre çözülecektir.

     

    Kaynak: 15 Şubat 2017 tarihli ve 29980 sayılı Resmi Gazete ve 1 Nolu KDV genel tebliği

    Tarih: 21 Şubat 2016

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİşletmesi Vergi Dairesi Tarafından Kapatılan Adi Ortaklıklar Teminat Karşılığı İşe Başlama Bildirimini Nasıl Yapabilir?
    Sonraki İçerik2017 – Şubatta Tüketici Güven Endeksi 65,7 Oldu!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz