Ana Sayfa SGK KÇÖ alan personeller için mart ayından itibaren normalleşme teşvikinden faydalanabilir mi?

    KÇÖ alan personeller için mart ayından itibaren normalleşme teşvikinden faydalanabilir mi?

    KÇÖ sona eren çalışanın Normalleşme desteği alır mı?

    509
    0

    İşveren işbaşı yaptırdığı bazı personeller için 7252 sayılı normalleşme teşvikinden faydalandı.

    Evde olan ve KÇÖ alan personeller için 31 Mart tan sonra nakdi ücret desteğine başvurabilir miyiz? Normalleşme teşvikinden faydalanmak buna engel olur mu? 

    KÇÖ’sü sona eren işçileriniz için NÜD başvurusu yapabilirsiniz. 

    Sigortalının KÇÖ/NÜD uygulaması sona erdiğinde sigortalı kalan süre kadar normalleşme teşvikinden yararlandırılabilir. Normalleşme teşviki KÇÖ/NÜD uygulamalarının sonlandırıldığı ayı takip eden aydan itibaren başlatılmaktadır ve 3 ay olarak uygulanmaktadır. 

    Normalleşme Desteği kapsamında; 1/7/2020 tarihinden önce başvurarak yeni coronavirus (Covid-19) kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle uygulanan kısa çalışma ödeneğinden veya nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalıların aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverenlere prim desteği sağlanmaktadır. 

    Teşvik ile, 30/06/2021 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın/nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren altı ay süreyle işverenlere bu sigortalıların prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak sosyal güvenlik primlerinin tamamı tutarında destek sağlanacaktır. 

    Destek tutarı aylık 1.341,56 TL’dir. 

    İşverene her bir ay için sağlanacak destek süresi; sigortalının kısa çalışma ödeneğinden/nakdi ücret desteğinden yararlandığı aylık ortalama gün sayısı ile sınırlıdır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Karayolu taşımacılığında önemli kazanımlar elde ettik
    Sonraki İçerikİnternette Haksız Rekabet

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz