Ana Sayfa Dünya Kazakistan’da nominal ücret endeksi %115,8 oldu

Kazakistan’da nominal ücret endeksi %115,8 oldu

608
0

Kazakistan’da nominal ücret endeksi %115,8 oldu

Kazakistan İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, 2019’un IV. çeyreğinde, çalışan kişi başına düşen aylık ortalama nominal ücret 203.883 Kazakistan Tengesiyidi. 2018 yılının ilgili çeyreğine göre nominal ücret endeksi, %115,8 oldu.

Sektörel kesimde, en yüksek nominal ücretler Madencilik sektöründe ve taş ocakları alanında (428,3 bin tenge) (ortalama ulusal seviyeden 2,1 kat daha yüksek), Finans ve sigorta faaliyetlerinde (402,5 bin tenge) ( 2,0 kat), Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler alanında (373,4 bin tenge) (1,8 kat), Bilgi ve iletişim alanında (278,0 bin tenge) (1,4 kez) kaydedildi.

Nominal ücretin en düşük seviyesi, Kazakistan’daki ortalama göstergeden %37,6 daha düşük olan 127,3 bin tenge ile Tarım, ormancılık ve balıkçılık alanında kaydedilmiştir.


Kaynak: Kazakistan İstatistik Kurumu / Link: https://stat.gov.kz/news/ESTAT343693
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAynı sigorta SGK müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde adres nakli yapılırsa yeni adres için dosya açılması gerekir mi?
Sonraki İçerikGeçici depolama nedir ve nereler geçici depolama yeri sayılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz