Ana Sayfa Dünya Kazakistan’da asgari geçim sınır altındaki nüfusun payı %4,5 oldu

Kazakistan’da asgari geçim sınır altındaki nüfusun payı %4,5 oldu

682
0

Kazakistan’da asgari geçim sınır altındaki nüfusun payı %4,5 oldu

Kazakistan İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Kazakistan’da hanehalkı anketinin sonuçlarına bakıldığında, asgari geçim sınırı altındaki (yoksulluk düzeyi) gelire sahip nüfusun 2019’un üçüncü çeyreğindeki payı %4,5’ti. Yani bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,1 daha düşük.

Hanehalkı harcamalarının yanı sıra ondalık dağılıma göre gelirler de önemli farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle, 2019’un üçüncü çeyreğinde, en düşük (en yoksul) ve en yüksek gelirli (en zengin) nüfusun %10’u arasında gıda ürünleri harcamalarındaki fark 4,7 kat, gıda dışı ürünler için 6.5 kat ve ücretli hizmetler için 7.5 kattır.

1 Ocak 2018’den bu yana asgari geçim yapısı değiştirildi. Gıda dışı mal ve hizmetlere yapılan harcamaların sabit payı, asgari ücret alan tüketicinin alışveriş maliyetinin %45’i olarak belirlenmiştir.


Kaynak: Kazakistan İstatistik Kurumu / Link: https://stat.gov.kz/news/ESTAT336873
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHal kayıt sistemine kayıtlı olmayan tüccar ve komisyoncuların e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-Defter, E-Müstahsil Makbuzu uygulamalarına geçme zorunluluğu bulunmakta mıdır?
Sonraki İçerikSayıştay kanunun amacı ve kapsamı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz