Ana Sayfa Muhasebe Kaybolan pay defterimizin yerine yenisini tasdik ettirdik. Son ortaklık yapısını yeni pay...

Kaybolan pay defterimizin yerine yenisini tasdik ettirdik. Son ortaklık yapısını yeni pay defterine işleyebilir miyiz?

5035
2

Firmamızın 2012 yılına ait pay defteri kaybolduğundan 2013 yılında yeniden tasdik edildi. Şimdi 2012 yılına ait ortaklık yapısını belgelendirmemiz gerekmiş bulunmaktadır. Bu sebeple 2012 yılına ait ortaklık yapısının bilgilerini 2013 yılına ait olan deftere kaydetmemiz mümkün müdür?

Şirketin ortaklık yapısı değiştikçe pay defterine işlenmiş olması kanuni zorunluluktur. Değişme olmadığı halde her yıl yeniden güncelleme diye bir konu olmaz. Diğer taraftan geçmiş yılın defterlerinin zayi olduğu ve 2013 yılında yeniden tasdik ettirildiğini belirtip son ortaklık yapısını deftere işlemeniz mümkün olacağı değerlendirilmekle birlikte ticaret sicilinden de ortaklık yapısına dair yazının alınabileceği düşünülmektedir. Her ne kadar anonim şirketler de hisse devri tescile tabi olmasa da durum belirtilerek o tarihteki genel kurul eki hazirun cetveli yazı ekine konularak düzenlenen belge verildiği bilinmektedir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

A.Ş. Karar Defterinin Kapanış Tasdiki Ve Ara Tasdikler 31.01.2018 Tarihine Kadar Yapılması Gerekir

 

A.Ş. Pay Sahiplerinin Kişisel Hakları Nelerdir?

 

Tasfiye kararı tescil edilmeden noterden yeni defter tasdik edebilir miyiz?

 

 

Önceki İçerikMenkul Kıymet İstatistikleri – Mart 2019
Sonraki İçerikHaftalık Para ve Banka İstatistikleri – Mart 2019

2 YORUMLAR

  1. Şirketiminiz ortak pay defteri kayıptır ve şirketi başka birine satmak veya devretmek istiyorum fakat ortak pay defteri kayıp olduğu için yapamıyoruz. Bu defter için hangi mahkemelere vaşvurmamız gerekir veya nasıl bir yol izlememiz gerekir?
    Teşekkürler

    • Ortaklar pay defterinin mücbir ve kanıtlanabilir bir sebep olmadan (Yangın, su basması, deprem, hırsızlık gibi) kaybının mahkemeye anlatılması biraz zor bir durum maalesef. Asliye ticaret mahkemeleri geçerli bir neden ve buna ilişkin dayanak belge olmadan açılan davaları reddediyor. Bu durumda olanların konuyu nasıl çözeceklerine dair maalesef net bir şey söyleyemiyoruz. Mahkemeden, defterin olmadığının veya kaybolduğuna dair tespit davası açıldığı yönünde bilgi sahibiyiz. Ticaret Hukuku alanında uzman bir avukat ile konunun çözümü için görüşmenizi tavsiye ederiz.

      İyi çalışmalar dileriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz