Ana Sayfa SGK Kaybedilen işçi davası için ödenen tutarlar bu yıl gider yazılır mı?

Kaybedilen işçi davası için ödenen tutarlar bu yıl gider yazılır mı?

Kaybedilen işçi davası için ödenen tutarlar bu yıl gider yazılır mı?

726
0

Bir çalışanımız bize karşı iş davası açıp fazla mesai, ücretli izin, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı vb. kazandı.

Bu davalarla ilgili mahkeme kararı veya sonuçtan bağlı bulunduğumuz SGK veya vergi dairemizin haberi oluyor mu?

Davacı çalışanımızın mahkeme kararıyla elde ettiği yukarıdaki haklara ait yasal faiz veya en yüksek banka mevduat faizini ücrete ilave edilip bordrolaştırıp vergi ve SGK mı keseceğiz?

Yoksa direkt gider mi yazacağız?

Dava konusu alacak için hizmet tespiti için SGK’dan stopaj tespiti içinde GİB’den veri alınır. Ya da davayı açan her iki kurumu davaya taraf yazabilir.

Mahkeme kararına göre bu tazminatları ödendiği tarih itibariyle SPEK’e tabi tutup giderleştirilmelidir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi mükellefi mükellef olmayan birine çek düzenleyebilir mi?
Sonraki İçerikİşyeri adres nakli nedeni ile SGK müdürlüğü değiştiğinde faydalanmış olduğumuz SGK teşviklerden bir daha faydalanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz