Ana Sayfa Muhasebe Kat mülkiyeti olmayan gayrimenkulden iktisap değerinin %5‘ini gider olarak yazabilir miyiz?

Kat mülkiyeti olmayan gayrimenkulden iktisap değerinin %5‘ini gider olarak yazabilir miyiz?

1342
0

Kentsel dönüşüme giren dairemizin kat irtifakı alındı. Kiraya verdik. Gelir belgesini hazırlarken iktisap değeri üzerinden %5’i düşebilecek miyim? Kat mülkiyeti alınmadı. Ayrıca satış bedeli olmadığı için rayiç bedeli üzerinden mi bu hesaplama yapılacak?

Bahsettiğiniz gayrimenkul tapuda arsa olarak yer almaktadır. GVK 74/4 maddede “iktisap bedeli” şartı vardır. Rayiç bedel üzerinden indirimin yapılamayacağı görüşündeyiz.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kira Beyanı Özet Bilgi – 2018 – 2019

 

 

 

2019 Mart Ayında beyan edilecek, 2018 yılına ait Kira Gelirlerine ilişkin açıklamalar

 

 

 

2018 yılında İş Yeri ve Mesken Kira geliri elde edenler nelere dikkat etmelidir?

 

 


Önceki İçerik–– Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik
Sonraki İçerikKapanışta kendi adıma kestiğim faturayı Bs’de beyan edecek miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz