Ana Sayfa Vergi Kat karşılığı inşaat yapıyoruz arsa sahi adına kesilen yapı denetim faturalarını biz...

    Kat karşılığı inşaat yapıyoruz arsa sahi adına kesilen yapı denetim faturalarını biz ödeme yapıyoruz Bu gideri inşaat maliyetine yansıtabilir miyiz?

    414
    0

    Kat karşılığı inşaat yapıyoruz Arsa sahi adına kesilen yapı denetim faturalarını biz ödeme yapıyoruz Bu gideri inşaat maliyetine yansıtabilir miyiz?

    Maliyete yazılabilmesi için Faturanın Mükellef (müteahhit) adına olması gerekir.


    Konut teslimlerinde KDV oranları hangi kritere göre belirlenmektedir?

    Yapı ruhsatı 01.01.2017 tarihinden (bu tarih dahil) sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iştirakleri tarafından ihalesi 01.01.2017 tarihinden itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ; Büyükşehir Belediyelerindeki lüks veya Birinci Sınıf İnşaatların Net alanı 150 m2’ye kadar olan KONUTLARIN Tesliminde; binanın üzerine yapıldığı arsanın 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunun 29. Maddesine istinaden Tespit edilen arsa birim m2 vergi değeri; 


    1) 1.000-TL kadar olana konutların tesliminde % 1

    2) 1.000-TL ile 2.000-TL arasında olan konutların tesliminde % 8

    3) 2.000-TL ile ve üzerinde olan konutların tesliminde % 18 Net alanı 150 m2′ den büyük konut teslimlerinde % 18 oranında KDV uygulanır.

    Konut-İş Yeri Teslimlerinde Güncel KDV Oranlarına ilişkin tablolar için tıklayın…


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye, lojistik ve üretim üssü olma potansiyeline sahip
    Sonraki İçerikTasfiye halindeki ltd şti alacaklılara 3 ilan üzerinden 6 ay geçti tasfiye sonu için son güncel örneklere nasıl ulaşabilirim?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz