Ana Sayfa Vergi Kasım ayında tebliğ edilmiş borçlarımız için 7256 sayılı kanun kapsamında başvuru yapabilir...

    Kasım ayında tebliğ edilmiş borçlarımız için 7256 sayılı kanun kapsamında başvuru yapabilir miyiz?

    475
    0
    22.11.2020 tarihinde tebliğ edilmiş 2016 yılına ait vergi ceza ihbarnamesini 7256 sayılı kanunda yararlanabilir miyiz?

    Borcun kesinleşmesi Vergi/ceza ihbarnamesinin tebliği ile olmaz.

    Vergi/ceza ihbarnamesinde belirtilen uzlaşma, Dava açma ve ödeme süresi geçmesi ile kesinleşme olur.

    Bahsettiğiniz borç. Tarhiyat safhasındaki kamunun alacağıdır. Uzlaşma ve vergi davaları sürecinde olan alacaklar yapılandırılamaz. Kesinleşmiş alacaklar yapılandırılır.


    Ekim 2020 döneminde işe alınan bir personel Kasım 2020 döneminde 01 kodla işten çıkarılabilir mi? İşten çıkarma yasağı sadece 17 Nisan öncesi işe alınan personeli mi kapsıyor, (Nüd ödemeleri sadece bu dönemi kapsadığı için) yoksa süreç boyunca 01 Kodla işten çıkarma yapılamayacak mı?

    Fesih yasağı kapsamındadır. 7256 sayılı kanunla fesih yasağı Resmî Gazete’de yayımlanan 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca işten çıkarma yasağı, 17 Kasım 2020’den itibaren 2 ay daha uzatıldı.

    Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla işten çıkarma yasağı 17 Kasım’dan itibaren 2 ay daha uzatıldı


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKooperatiften kiralanan gayrimenkul üzerinden stopaj ödenecek mi?
    Sonraki İçerikDernek ve vakıflara ödenen kiralardan stopaj yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz