Ana Sayfa Vergi Kasım ayında bir senelik kira gelirini peşin alan bir kişi Gelir vergisi...

Kasım ayında bir senelik kira gelirini peşin alan bir kişi Gelir vergisi beyanında bu tutarın hepsini mi beyan edecektir?

709
0

İlk kez 2019 Kasım’da konut gayrimenkul satın alıp kiraya veren bir kişi 1.300 TL aylık kira olmak üzere ilk bir yıllık kirayı peşin almıştır. 2020 Mart’ta verilecek kira beyanında hepsi mi bildirilmelidir?

Sadece 2019 yılına ait olan kısım beyan edilir.(Kasım-Aralık)

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMesleki eğitim kurulunun görevleri nelerdir?
Sonraki İçerikEdiz Hun’un ilk tiyatro oyunu: On Küçük Zenci

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz