Ana Sayfa Muhasebe Kasım ayında bir senelik kira bedelini alan firma düzenleyeceği faturada KDV oranını...

    Kasım ayında bir senelik kira bedelini alan firma düzenleyeceği faturada KDV oranını ne belirlemelidir?

    480
    0

    Firmamız kiraya verdiği işyeri ile ilgili 1 yıllık kirayı kasım ayında peşin aldı. 1 yıllık kiranın faturasını kasım ayında % 8 KDV’li mi düzenlenmesi gerekmektedir?

    Firmanızın düzenleyeceği Faturada % 8 KDV hesaplanacaktır.

    2.el oto alım satım işi ile ilgili mükellefim 1.6.2018 tarihi itibariyle ikinci el araç faturası düzenlerken KDV matrahı olarak noter satış tutarı yerine alış satış arasındaki fark baz alınıyor. Değişiklik ile vergi mükellefi olan taraf, 13.500.00 TL bedelle satın aldığı ticari aracı 12.000,00 TL’ye satmıştır. Bu durumda arada fark oluşmadığından zararına satış söz konusu olup fatura düzenlenemeyecektir. Mükellefim düzenleyemediği faturayı KDV beyannamesi ile verememesi durumunda soz konusu araç alımı ve satışı ile ilgili dönem KDV beyanında Araç Alım Bedeli olan 13.500,00 TL’lik kısmı Özel Matrah Şekline Tabi İşlemlerde Matraha Dahil Olmayan Bedel satırına yazacak mıyız?

    Satış için Fatura düzenlenecek ancak zarar olduğu için KDV hesaplanmayacaktır.

    Özel matraha tabi olan alanın doldurulması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali Müşavir firmaya müdür olarak atanabilir mi?
    Sonraki İçerikFaaliyetimizi durdurmamız nedeniyle nakdi ücret desteğinden faydalanabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz