Ana Sayfa Muhasebe Kasım ayına ait SGK teşvikinin muhasebe kaydını hangi tarihte işleme almalıyım?

Kasım ayına ait SGK teşvikinin muhasebe kaydını hangi tarihte işleme almalıyım?

695
0

SGK sitesinde müfredat kartından aldığımız listede:

AY: 11 (Kasım) , tahsilat tarihi:  31.12.2019 yazan 6661 sayılı teşvik tutarını hangi tarihli (ayın) personel fişinde gelir olarak işleme almalıyız?

5510 sayılı yasanın primlerin ödenmesi başlıklı 88. maddesinde; “87’nci maddenin birinci fıkrasının (c) ve (d) bentlerinde belirtilen yükümlüler, her aya ait primleri ilgili ayı takip eden ayın sonuna kadar kuruma öderler. Kuruma fiilen ödenmeyen prim tutarları, gelir vergisi ve kurumlar vergisi uygulamasında gider yazılamaz” şeklinde hüküm yer almaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAB27’de piyasa değeri 2018’de %13,7 azaldı
Sonraki İçerikAvukatlar kendilerine teslim edilen evrakları ne kadar süreyle saklamak zorundadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz