Ana Sayfa Muhasebe Kargo taşıma işinde KDV tevkifatı yapılacak mı?

    Kargo taşıma işinde KDV tevkifatı yapılacak mı?

    2009
    0

    Fabrikaya personel taşımacılığı işi yapmaktayım. Personel taşıma işinden dolayı %18 KDV üzerinden 5/10 tevkifatlı fatura düzenlenmesi gerekirken 30/06/2020 tarihine kadar tevkifat uygulaması geçici olarak yapılmıyordu. 31/07/2020 tarihinde yolcu taşımacılığı (personel taşımacılığı) KDV oranı %18’den %8’e indirildi. 30/06/2020 tarihinden itibaren tevkifat uygulanması ertelenmediğinden 31/07/2020 tarihinden sonra düzenleyeceğimiz faturalarda KDV tevkifatı uygulayacak mıyız?

    30/06/2020 tarihine kadar fatura düzenlenecek mükellef MÜCBİR SEBEP kapsamında ise KDV tevkifatı yapılmadı. 01/0/72020 tarihinden itibaren KDV tevkifatı uygulaması yeniden başlamıştır. KDV tevkifatı yapacaksınız.

    Mükellefim kapalı kasa kamyoneti ile bir kargo firmasının dağıtım işlerini yapmaktadır. İlk defa fatura kesilecek. Kesilecek fatura KDV tefkifatına tabi midir? 31.07.2020 tarihinde kesilecek fatura %8 ve 5/10 olarak mı kesilecek?

    Yapılan iş yolcu taşıma değildir. KDV %18 uygulanır ve KDV tevkifatı olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyeri merkezinde iki ayrı SGK dosyası var ancak MUHSGK’da hata veriyor. Ne yapılması gerekiyor?
    Sonraki İçerikSMMM Sözleşme iptali sonrası eski döneme ilişkin beyannameleri vermeye devam edebilir miyim?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz