Ana Sayfa Duyurular Karayolu yolcu taşımacılığı yetki belgelerinden birine sahip olma zorunluluğuna ilişkin süre 30.06.2021’e...

Karayolu yolcu taşımacılığı yetki belgelerinden birine sahip olma zorunluluğuna ilişkin süre 30.06.2021’e kadar uzatıldı

478
0

Okul Servis Araçları Yönetmeliği – Süre Uzatımı Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 17.09.2020 tarih ve 7950 sayılı yazıda;

İçişleri Bakanlığı’nın Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 12.09.2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandığı, bu yönetmeliğe göre Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamındaki servis faaliyetlerinde, belediye sınırları dışına/dışından yapılan okul servis hizmetleri için yapılacak taşımanın şehirlerarası veya şehiriçi olmasına bağlı olarak, taşımacıların kara yolu yolcu taşımacılığı yetki belgelerinden birine sahip olma zorunluluğuna ilişkin sürenin 30.06.2021’e kadar uzatıldığı belirtilmiştir.

Söz konusu yönetmelik ile ayrıca, okul servis araçlarında her öğrenci ve çocuk için 3 nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibatla her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistem bulundurma, iç ve dış kamera sistemi ile en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı zorunluluğuna ilişkin verilen süre bir yıl uzatılarak 03.09.2021 olarak belirlendiği ifade edilmiştir.


Kaynak: İTO Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMuhSgk beyanında sadece sgk bilgileri kısmına düzeltme beyanı verebilir miyiz?
Sonraki İçerikTürk Bankacılık Sektörünün aktif toplamı 2019 yılsonuna göre 1.354.968 milyon TL (%30,2) arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz