Ana Sayfa Muhasebe Kar dağıtım kısıtlamasının uygulama süresi yıl sonuna kadar uzatıldı mı?

    Kar dağıtım kısıtlamasının uygulama süresi yıl sonuna kadar uzatıldı mı?

    Kar dağıtımı yasağı devam ediyor mu?, Eski tarihli defterleri bulamıyoruz, Sermayenin ödendiğine dair raporu nasıl hazırlayacağız?

    599
    0

    Anonim şirketimizde 01.10.2020’den sonra olağanüstü genel kurul yaparak, 2019 yılı dağıtılmayan %75’lik kısım kar ile 2018 Yılı karının tamamını dağıtmayı düşünüyoruz. Bu konudaki kısıtlama 30.09.2020 de bittiğinden dolayı, bu karları dağıtabiliriz miyiz?

    Sermaye şirketlerinin dönem karının yüzde 25’i 30 Eylül’e kadar dağıtılabilecektir.

    Ancak kâr payı dağıtılmasına yönelik kısıtlama süresi 31.12.2020’ye kadar uzatılmıştır.

    20 yıl öncesinde kurulmuş olan bir firmamıza sermaye artışı yapacağız. 10 yıl öncesinin de karları sermayeye eklenecek fakat o yıllara ait defter tasdik bilgisi, karın oluştuğu yevmiye kaydı, ilk sermayenin ödenmesi gibi kayıtlara ulaşamıyorum. Raporun o kısımlarında nasıl bir yöntem izlemem gerekir?

    Raporlarınızda geçmiş defter bilgileri olmaması halinde mevcut mali kayıtlar dikkate alınarak tespitlerin yapılması ve raporun düzenlenmesi gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAdres nakli için ödediğimiz komisyon faturasını direkt olarak gider yazabilir miyiz?
    Sonraki İçerikTransit Ticaret kapsamındaki işlemler KDV, Ba ve Bs beyannamelerinde bildirilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz