Ana Sayfa TTK Kaptanın Rotayı Değiştirme Yetkisi Var mıdır?

    Kaptanın Rotayı Değiştirme Yetkisi Var mıdır?

    1472
    0

    KAPTANIN ROTAYI DEĞİŞTİRME YETKİSİ VAR MIDIR?
    1- Yolculuğun izlenen rota üzerinde sürdürülmesini umulmayan bir hâl engellerse, kaptan durumun gereklerine ve imkânlar çerçevesinde uygulamaya zorunlu olduğu talimata göre, yolculuğa, başka bir rota üzerinde devam edebileceği gibi kısa veya uzun bir süre için ara verebilir veya kalkma limanına geri dönebilir.  
    2- Navlun sözleşmesinin sona ermesi hâlinde kaptan, TTK 1211’inci madde hükümlerine göre hareket eder.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİhale Yolu İle Yapılacak Yıllara Sari İnşaat İşlerinde Geçici Kabul Tutanağı Onayından Sonra Düzenlenen Fatura Üzerinden Vergi Kesintisi Yapılır mı?
    Sonraki İçerikİşçilik Haklarını Alamayan Çalışanlar İş Sözleşmesini Tek Taraflı Feshedebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz