Ana Sayfa Muhasebe Kaporadan gelir vergisi stopajı kesilir mi?

    Kaporadan gelir vergisi stopajı kesilir mi?

    Home-ofislerde kira kontratı yapılır mı? Aile bireylerine ait konutlar home-ofis olarak kullanılırsa kira ödenir mi? Hisse ile sahip olunan evi hom ofis olarak kullanılırsa kira öder miyiz? Kira Depozitosu için stopaj ödenir mi? Depozito için stopaj ödenir mi?

    1179
    0

    Yeni kiralayacağımız (başlangıç tarihi 20.10.2020) işyeri için, 9.ayda banka hesaplarımızdan kapora bedeli ödedik, 9.ayda stopaj hesaplamamız gerekir mi? 

    Kaporadan (teminat) GV stopajı olmaz. Kaporanın kiraya sayılması halinde GV stopajı yapılır.

    Avukat olan kişi oturduğu evde home ofis olarak işyeri açmak istiyor. Evde 1/4 oranında annesinin hissesi var. 3/4 hisse annesinin diğer kardeşlerine ait. Avukat kişi bu evde bedelsiz olarak oturmaktadır. Açacağı home ofis için burda annesiyle kira sözleşmesi yapmak zorunda mıdır? Kira stopajı ödemek zorunda mıdır?

    Hisseli de olsa sahip olunan ev için kira ödemesi yapılmayacağı için sözleşme yapılmaz.

    Yapılacak yoklamada tapunun ibraz edilmesi ve kira ödenmeyeceği yoklama fişine yazılması yeterlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBanka Muameleleri Vergisi ve Sigorta Muameleleri Vergisi Mükelleflerine İlişkin Duyuru
    Sonraki İçerikTaşınmaz kirası mı, işletme hakkı kirası mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz