Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kapıcılar veya Apartman görevlilerinin kıdem tazminatı normal sigortalı kıdem tazminatı hesaplaması ile...

    Kapıcılar veya Apartman görevlilerinin kıdem tazminatı normal sigortalı kıdem tazminatı hesaplaması ile aynı mıdır?

    445
    0

    Kapıcılar veya Apartman görevlilerinin Kıdem tazminatı normal sigortalı kıdem tazminatı hesaplaması ile aynı mıdır? Giriş tarihi 01.06.1996 çıkış 06.04.2022

    Apartman görevlilerinin kıdem tazminatı geçmişe dönük olarak çalıştığı her yıl için 30 günlük brüt ücret tutarıdır.

    Kapıcının kıdem tazminatında esas alınacak olan bu ücreti son aldığı ücrettir. Kapıcıya yapılan ücret dışındaki düzenli yardım, ikramiye vb. ödemeler de bu hesaba ücretmiş gibi ayrıca katılacaktır.

    Apartman görevlilerinin ücretsiz oturduğu ev kıdem tazminatı hesaplamada önemli bir noktadır. Çünkü burada oturduğu evin kira bedeli karşılığı, faturalar vb. sabit giderler kapıcı lehine kıdem tazminatı hesabına etki edecektir. Şöyle söylemek gerekirse kapıcıya ödenecek kıdem tazminatında ek düzenli yardımlar da son ücretin belirlenmesine etki eder ve ev yardımı fatura yardımı vs. son ücrete eklenir. Yani apartman görevlilerinin kıdem tazminatı hesaplanırken bedava oturduğu ev hesaba katılır ve kapıcı lehine sonuç doğurur.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBağkur’dan emekli olmuş ve ayrıca ölen eşinden de emekli aylığı alan birisi, işyeri açtığı zaman emekli aylığından kesinti yapılır mı?
    Sonraki İçerikGeçmiş dönemde işten ayrılan çalışanın kıdem tazminatı son aldığı brüt ücretinden mi hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz