Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kapasite raporu alabilmek için firma en az kaç işçi çalıştırıyor olmalıdır?

Kapasite raporu alabilmek için firma en az kaç işçi çalıştırıyor olmalıdır?

1825
0

Merkezi İstanbul’da olup muharrik kuvvet kullanarak imalat yapan ve en az 10 işçisi bulunan firmalar kapasite raporu alabilmektedir. 5174 sayılı TOBB Kanununun yürürlüğe girmesinden önce Odamıza kayıtlı olan ve işçi sayısı 10 kişinin altında bulunan sanayi kuruluşlarının Odamızdaki kayıtları devam edecek ve bu kuruluşların Kapasite raporları Odamız tarafından düzenlenecektir.

Kapasite raporunun hazır olduğu bilgisi nereden alınır?

Odamızca hazırlanan kapasite raporlarının TOBB tarafından onaylandığı bilgisi, firmaların Odamız kayıtlarında yer alan e-posta ve/veya kayıtlı faks numarasına otomatik olarak bildirilmektedir.

İşyeri adresi değiştiğinde ne yapılmalıdır?

İşyeri adresi değiştiği zaman Kapasite Raporu iptal edilmekte ve yeni adresin İstanbul Sanayi Odası Üye İlişkileri ve Kapasite Şubelerine bildirilmesi gerekmektedir. Yeni adres için yeni Kapasite Raporu müracaatı yapılmalıdır.

Henüz süresi dolmamış kapasite raporuna yeni bir ürün, hammadde veya yeni bir makina ilave etmek için ne yapılmalıdır?

Kapasite raporu yenilenmelidir.

Kapasite raporu neden iptal edilir?

Kapasite raporunda kapasitesi hesaplanmış makinalardan bir kısmı veya tümü satılmış veya başka bir firmaya kiralanmışsa, işyeri adresi değişikliği olmuşsa, işyeri kapanmışsa kapasite raporu iptal edilmektedir.

 

 


Kaynak: İSO Sıkça Sorulan Sorular
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKira geliri beyannamelerinin son bildirim tarihi nedir?
Sonraki İçerikÖğretmenler ek ders görevlerini yapmış sayılarak ek ders ücretlerinden yararlanabilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz