Ana Sayfa SGK Kapanmış olan SGK dosyamızı tekrar nasıl açtırabiliriz?

    Kapanmış olan SGK dosyamızı tekrar nasıl açtırabiliriz?

    3449
    0

    2 yıldan fazla işçi çalıştırmayan işyerinin ssk dosyası iz durumuna düşmüş ve kapatılmıştır. Dosyamızı tekrar açtırmak için ne yapmamız gerekir?

    Kurum duyurusunda; Kapsamdan çıkarılmış olan işyerlerinde sigortalı çalıştırılmaya başlanılması halinde yeniden işyeri dosyası açılması gerektiği hususunun işverenlerce bilinmemesi nedeniyle yaşanan sorunların önlenebilmesi bakımından, kapsamdan çıkarılmış ancak henüz iz dosyası haline getirilmemiş olan işyerlerinden, yeniden sigortalı çalıştırılmaya başlanılması halinde e-bildirge sisteminden aylık prim ve hizmet belgesi verilebilmesi hususunda programlarda düzenleme yapılmış olduğu, kapsamdan çıkışı yapılmış olan işyerlerinden e-bildirge üzerinden aylık prim ve hizmet belgesinin verilmek istenilmesi durumunda “ işyeri dosyanız kanun kapsamından çıkmış olması nedeniyle giriş yapılamaz. Bağlı bulunduğunuz sosyal güvenlik merkezine müracaat ediniz” uyarısı verilerek işverenlerin işyeri dosyalarının işlemlerinin yürütüldüğü sosyal güvenlik merkezlerine müracaat edilmesinin sağlanacağı, işverenin ilgili müdürlüğe başvurusu üzerine kapsamdan çıkan işyeri dosyalarının kapsamdan çıkış kaydının kaldırılarak yeniden aylık prim ve hizmet belgesi verilmesinin mümkün hale getirildiği belirtildi. Dolayısıyla işyerinde iki yıldan daha uzun süre sigortalı çalıştırmaya ara verdiği için işyeri dosyası kapatılan işyerlerinde yeniden sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenlerin bağlı oldukları Kurum müdürlüğüne başvurmaları halinde, işyeri dosyaları sistem tarafından açılacak, işverenin yeni işyeri dosyasına açtırmasına gerek kalmadan aynı dosyadan bildirime devam edilebilecek. Öte yandan, en son sigortalı bildirimi üzerinden iki yıl geçmiş olan işyerlerine ait dosyaların sistem tarafından otomatik olarak kapatılması uygulaması inşaat işyerleri ile ihale konusu işyerleri dosyaları için geçerli değildir.

    Çünkü özel bina inşaatları ve ihale konusu işler asgari işçilik uygulaması kapsamına girmekte olup, bu tür işlerde inşaatın veya ihale konusu işin bitiminden sonra o iş için Kuruma yeterli işçilik bildirilip bildirilmediği kontrol edilmekte, asgari işçilikle ilgili işlemler tamamlandıktan sonra o işyeri dosyasından dolayı işverenin Kuruma borcu da yoksa işyeri dosyası kapatılmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİran’ın İlk 7 Aylık İhracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla ağırlık olarak %17,5 ve değer olarak %23 azaldı
    Sonraki İçerikÇin’de Sanayi Şirketlerinin Karları Ağustos Ayında da Artmaya Devam Etti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz