Ana Sayfa Dünya Kanada’da Nisan ayında ihracatçı firma sayısı %24,8 düştü

Kanada’da Nisan ayında ihracatçı firma sayısı %24,8 düştü

337
0

Kanada İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Kanada’da ihracatçı firma sayısı Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre %24,8 düşüşle 16.513’e geriledi. Son aylarda gözlenen düşüş hızlanmaya devam etti. Küçük ve orta büyüklükteki ihracatçı işletmeler düşüşe geçti. Özellikle en küçük işletmeler (50 kişiden az çalışan ve ihracat değeri 1 milyon ila 24,9 milyon dolar arasında değişen) etkilendi.

Nisan ayına kadar COVID-19’un karantina ve zorunlu olmayan işletmelerin kapatılması gibi yayılmayı önleyecek önlemler birkaç haftadır yürürlükteydi. Mal ihracatında yer alan Kanadalı işletmeler, önlemler uzadıkça ve küresel salgın kötüleşmeye devam ettikçe önemli etkiler yarattı.

Aylık verilerin mevcut olduğu en erken ay olan Ocak 2019’dan bu yana, nüfus sayımı büyükşehir bölgelerinde bulunan firmalar Kanada’nın tüm ihracatçı kuruluşlarının dörtte üçünden fazlasını oluşturdu. Bu dönemde, büyükşehir bölgelerindeki toplam ihracatçı sayısı Nisan ayında en düşük seviyesine ulaştı.

Kanada’nın ana ticaret ortaklarına mal ihraç eden Kanadalı işletmelerin sayısı, Nisan 2020’de 2019’un aynı ayına göre önemli ölçüde daha düşüktü. ABD (-4,401), kesin olarak düşüşe devam etti.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa dışında, daha az sayıda işletme, hammadde ve imal edilen malların önde gelen tedarikçileri olan ülkeler olan Brezilya’ya (% -30.2) ve Rusya’ya (% -16.1) mal ihraç etti.


Kaynak: Kanada İstatistik Kurumu / Link: https://www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/200622/dq200622b-eng.htm?HPA=1
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİstanbul’da yatırımcılar için ruhsat alma süresi yarıya iniyor
Sonraki İçerikİstanbul’da ‘Park Et Seyret’ etkinlikleri başlıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz