Ana Sayfa Haberler Kanada, 2021’den İtibaren Çevreye Zararlı, Tek Kullanımlık Plastikleri Yasaklıyor

Kanada, 2021’den İtibaren Çevreye Zararlı, Tek Kullanımlık Plastikleri Yasaklıyor

750
0
Kanada, 2021’den İtibaren Çevreye Zararlı, Tek Kullanımlık Plastikleri Yasaklıyor

Kanada’da kullanılan plastiklerin yüzde onundan daha azı geri dönüşüme tabi tutuluyor. Bu hızla, 2030’a kadar her yıl, Kanadalılar yaklaşık 11 milyar değerindeki plastiği çöpe atacaklar. Plastiklerden kaynaklanan çevre kirliliği küresel bir sorun haline geldiğinden ve bu konuda acil önlem alınması gerektiğinden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 10 Haziran 2019’da yaptığı açıklamada, Kanada hükümetinin, eyalet düzeydeki hükümetler ve işletmelerle birlikte çalışarak, Kanada’daki plastik sarfiyatını azaltmak, 2021 yılından başlayarak, zararlı, tek kullanımlık plastikleri yasaklamak, inovasyonu desteklemek, plastik yerine düşük maliyetli ve güvenli alternatifleri teşvik etmek amacıyla ek önlemler alacağını açıkladı.

Ayrıca, Kanada hükümeti, eyalet ve bölge hükümetleriyle çalışarak, plastik ürün imalatı yapan ya da ürünlerini plastik paketlerde satan şirketleri plastik sarfiyatı konusunda sorumlu kılmak üzere, belli başlı standartlar ve hedefler belirleyecek. Söz konusu tedbirler, bilimsel kanıtlara dayalı, yeri geldiğinde, AB ve diğer ülkelerin standartlarıyla uyumlu olacak ve Kanada Çevre Bakanları Konseyi’nin Kanada genelinde Sıfır Plastik Sarfiyatı Stratejisi geliştirmeye yönelik eylem planını destekleyecek. Kanada, plastik sarfiyatını azaltarak, milyarlarca Dolarlık gelir sağlamayı ve yaklaşık 42.000 iş yaratmayı amaçlıyor.

Kaynak: https://pm.gc.ca/eng/news/2019/06/10/canada-ban-harmful-single-use-plastics-and-hold-companies-responsible-plastic-waste – Ottava Ticaret Müşavirliği

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikYurtdışından aldığımız ürünleri Ba formunda hangi tutar üzerinden bildireceğiz?
Sonraki İçerikGenel kurul toplantı tutanakları hangi durumlarda tescil edilir hangi durumlarda edilmez?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz