Ana Sayfa Muhasebe Kamyonetlerde gider kısıtlaması uygulanır mı?

    Kamyonetlerde gider kısıtlaması uygulanır mı?

    2178
    0

    Lokanta işletmeciliği yapan mükellefim işletmesinde paket servis yapabilmek için ruhsatta kamyonet olarak geçen bir araç satın almıştır. Karşı taraf faturayı %18 olarak düzenleyip benim de bu KDV’yi indirim konusu yapıp daha sonra oluşan yakıt bakım gibi masrafları %70 kısıtlaması olmadan gider olarak yazabilmem mümkün mü?

    Araç kamyonet ise gider kısıtlaması olmaz. Giderlerin tamamı yazılır.

    Aynı firmadan 6 adet kiralık araç (binek) faturası geliyor. KDV dahil 4.720,00 TL tek bir fatura. Her bir faturayı işlerken binek araç gider kısıtlaması yapmalı mıyız?

    Binek araç ister aynı firmadan ister ayrı firmadan kiralanması halinde her araç için 5.500 TL limiti dikkate alınır.

    Araç kiralamalarında kira bedeline ilave olarak ek kullanıcı talebi olursa fiyatta artış oluyor. Bu artışı kira bedeli gibi değerlendirip 5.500 TL sınırını mı dikkate alacağız?

    Kiralanan binek otomobillerinin her birine ilişkin kira giderlerinin ticari ve mesleki kazancın tespitinde dikkate alınabilecek tutarı aylık 5.500 lirayla sınırlandırılmıştır


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik 2021 Yılı Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri İlan Edildi
    Sonraki İçerikKısa Çalışma Ödeneğini sonlandıran iş yerleri 3 ay boyunca SGK Primi ödemeyecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz