Ana Sayfa Muhasebe Kamudan yapılan kiralama işlemlerine istinaden stopaj hesaplanmalı mıdır?

Kamudan yapılan kiralama işlemlerine istinaden stopaj hesaplanmalı mıdır?

Kamudan yapılan kiralama işlemlerine istinaden stopaj hesaplanmalı mıdır?

546
0

Sultanbeyli belediyesinden kiralanan yer karşılığı aylık ödenen kira karşılığında vergi dairesi alındısı olarak 1.000 + KDV bir evrak verilmektedir. Bu evrak kira gideri olarak fatura gibi KDV’si indirim konusu yapılmalıdır ya da stopaja tabi midir?

Belediyenin verdiği belge fatura gibi kayıtlara alınır KDV indirilir. Kamudan yapılan kiralamalar da gelir vergisi stopajı olmaz.

Bir mükellefimiz kira sözleşmesi süresinden önce feshettiği için sözleşmede yer alan fesih maddesinde istinaden 90.000,00 TL fesih bedeli ödemiştir. Bu fesih bedeli için stopaj hesaplanması gerekir mi?

Yapılan bu ödeme kira bedeli olmayıp tazminat veya ceza bedeli olarak ödenmiş ise GV stopajı yapılmaz. Şayet fesih nedeni sözleşme sonuna kadar ödenecek kira bedeli ise GV stopajı yapılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikABD’de Haziran 2020’de Tüketici Fiyat Endeksi bir önceki aya göre %0,6 arttı
Sonraki İçerikİSMMMO Online Seminer: GEKAP Beyanı Hakkında Bilgiler – 23 Temmuz 2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz