Ana Sayfa Vergi Kamu kurumlarına ödenen harçlar B formunda beyan edilir mi?

    Kamu kurumlarına ödenen harçlar B formunda beyan edilir mi?

    671
    0

    BA-BS formları ile ilgili;
    1-Mükellef olmayanlardan alınan 5.000,00 TL ve üzeri gayrimenkullerin, BA formunda gösterilme zorunluluğu var mıdır?

     2-Mükellef olmayanlardan alınan 5.000,00 TL ve üzeri noter satış sözleşmesi ile alınan binek oto ve diğer motorlu taşıtların Ba formunda gösterilme zorunluluğu var mıdır?

    3-Kamu kurum kuruluş ile Belediyelere ödenen 5.000,00TL ve üzeri harçların BA formunda gösterilme zorunluluğu 4-Stopaja tabi veya faturaya tabi 5000,00TL ve üzeri Kiraların BA formunda gösterilme zorunluluğu var mıdır?

    5-Yeni Nesil ÖKC^’lerde kime kesildiği belli olmayan günlük veya aylık 5.000,00TL ve üzeri satışların BS formunda gösterilme zorunluluğu var mıdır?

    1-2-396 sıra nolu VUK Gn Tb hükümlerine göre gayrimenkuller ve taşıtlar ilişkin alış Ba bildirim formlarıyla bildirilmesi gerekmektedir. 

    3-Harç ödemeleri b formuna yazılmaz. 

    4-Kira ödemeleri Ba bildirim formlarıyla bildirilmesi gerekmektedir. 

    5-ÖKC fişi toplamı bildirilmez. B formları ile ilgili olarak 396 seri nolu VUK genel tebliğini inceleyiniz.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCivata satışı yapacak bir kişi basit usule tabi olabilir mi?
    Sonraki İçerikİşverenin iflası halinde yıllara sari inşaat işinin bitim tarihi ne olacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz