Ana Sayfa Vergi Kamu kuruluşlarının talebi üzerine gerçekleştirilen projeye ilişkin düzenlenen kâğıtlarda damga vergisi hesaplanacak...

Kamu kuruluşlarının talebi üzerine gerçekleştirilen projeye ilişkin düzenlenen kâğıtlarda damga vergisi hesaplanacak mıdır?

Kamu kuruluşlarının talebi üzerine gerçekleştirilen projeye ilişkin düzenlenen kâğıtlarda damga vergisi hesaplanacak mıdır?

607
0

Konu: Uluslararası kuruluşlarca gerçekleştirilecek  faaliyetler nedeniyle düzenlenen kağıtların damga vergisi

…  Atık Su Arıtma Tesisi Yapımı İşi”ne ilişkin olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile şirketiniz arasında …/…/2018 tarihinde imzalanan sözleşmeye Damga Vergisi Kanununa ekli (2) sayılı tablonun IV/38 fıkrası kapsamında damga vergisi istisnası uygulanıp uygulanmayacağı hususunda görüş talebinde bulunulmuş, cevaben düzenlenen ilgi (c)’de kayıtlı yazımızda söz konusu sözleşmenin herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun talebi olmaksızın uygulanan bir proje olduğu gerekçesiyle ilgili hüküm kapsamında damga vergisi istisnası uygulanmasının mümkün bulunmadığı belirtilmiş olup, Birleşmişler Milletler Kalkınma Programı’ndan alınan yazı eklenerek düzenlenen ilgi (ç)’de kayıtlı özelge talep formunuzda ise görüş talebinizin yeniden değerlendirilmesinin istenildiği anlaşılmıştır.

… Atık Su Arıtma Tesisi Yapımı İşi”ne ilişkin olarak Birleşmişler Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile şirketiniz arasında …/…/2018 tarihinde imzalanan ve kamu kuruluşlarının talebi üzerine gerçekleştirilen proje kapsamında düzenlendiği anlaşılan sözleşmeye, Damga Vergisi Kanununa ekli (2) sayılı tablonun IV/38 fıkrası kapsamında damga vergisi istisnası uygulanması gerekmektedir.

 


Kaynak: Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü 01.08.2019- 90792880-155.13.04.99[4886]-E.261414 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürk ticaret kanuna göre gemi kaptanlarının görevleri nelerdir?
Sonraki İçerikSektörel Nakit Ekonomisi Konulu Çalıştayı Notları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz