Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kamu ihaleli işlerde %5’lik sigorta teşviki var mıdır?

Kamu ihaleli işlerde %5’lik sigorta teşviki var mıdır?

Kamu ihaleli işlerde %5’lik sigorta teşviki var mıdır?

601
0

A firması Kamu kurumundan ihaleli aldığı (Mal teslimi) 42.000.000 TL’lik işin tamamını 41.000.000 TL’ye B firmasına yaptırıyor, B firması kendi fabrikasındaki sigortalı işçiler ile bu işi yapıyor ve A’ya teslim etmektedir. A firması işin tamamını dışarıya yaptırdığı ve karşılığında malzemeli işçilik faturası aldığı için SGK’ya bildirilmesi gereken işçilik nasıl hesaplanacaktır? A firması işin (kamu işi olduğu için) tamamını B firmasına yaptırdığı için SGK teşviklerinden yararlanabilir mi?

Tüm Yapının maliyeti = Toplam İnşaat alanı X Birim Fiyat X yapının tamamlanma oranı İşin yürütümü için gerekli en az işçilik miktarı =Bildirim eksiği = İşin yürütümü için en az işçilik miktarı – SGK’ ya bildirilen işçilik toplamı

Kamu ihaleli işlerde %5 SGK teşviki kullanılmamaktadır.

Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanlığı toplu yapıda çalıştırılmak üzere X ltd.Şti.’den temizlik ve güvenlik hizmeti almaktadır. İşyeri toplu yapı olduğu için Sgk işyeri sicil numarası toplu yapının sicil numarası ile alt işveren şeklinde mi alınacak yoksa x ltd.Şti. olarak mı ayrı işyeri sicil numarası ile e bildirgeler verilmelidir?

Temizlik şirketi yapılan işçiliğe fatura kesebilir. Ya da ana firma altında temizlik işleri için alt işveren dosyası açılabilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Haziran 2020’de bir önceki aya göre %0,95 arttı
Sonraki İçerikİşçilerin ücretini ödemeyen taşeronun yükümlülüklerini yerine getiren işverenin ayrıca KDV ve gelir vergisi ödeme yükümlülüğü var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz