Ana Sayfa SGK Engelli personel çalıştıran firmalar SGK prim teşviklerinden faydalanır mı?

Engelli personel çalıştıran firmalar SGK prim teşviklerinden faydalanır mı?

Kamu hastanesinden ihale yolu ile alınan yemek işinde çalıştırdığımız engellilerle ilgili Engelli Teşviki İşveren hissesinin tamamının hazinece karşılanması teşvikinden yararlanabilir miyiz?

959
0

Kamu hastanesinden ihale yolu ile alınan yemek işinde çalıştırdığımız engellilerle ilgili Engelli Teşviki İşveren hissesinin tamamının hazinece karşılanması teşvikinden yararlanabilir miyiz?

Özel sektör işverenlerinin kontenjan dâhilinde veya kontenjan fazlası olarak ya da yükümlü olmadıkları halde engelli çalıştırmaları durumunda işverenlerin bu şekilde çalıştırdıkları her bir engelli için asgari ücret düzeyindeki sosyal güvenlik primi işveren paylarının tamamı (524,47 TL) Hazinece karşılanması şeklinde değiştirilmiştir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi borcu taksitler halinde ödenebilir mi?
Sonraki İçerikPersonellere verilen iş avanslarında damga vergisi hesaplanır mı? Avanslar Banka aracılığı ile mi yapılmak zorundadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz