Ana Sayfa Muhasebe Kamu Harcama Birimlerine Düzenlenecek Faturaların E-Fatura Olarak Düzenlenebilmesi Hakkında Bilgilendirme

Kamu Harcama Birimlerine Düzenlenecek Faturaların E-Fatura Olarak Düzenlenebilmesi Hakkında Bilgilendirme

1306
0

                                                                                                             22.02.2019

KAMU HARCAMA BİRİMLERİNE DÜZENLENECEK FATURALARIN E-FATURA OLARAK DÜZENLENEBİLMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

 Bilindiği gibi 04.02.2019 tarihinde yayınlanan E-FATURA UYGULAMASINA KAYITLI

Kullanıcıların kamu harcama birimlerine düzenleyecekleri faturaların e-fatura olarak düzenlenebilmesi hakkında duyuru ile 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile belirlenmiş merkezi yönetim kapsamında yer alan ve Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından geliştirilen Yeni Harcama Yönetim Sistemini (MYS) kullanan kamu idareleri ve bunlara bağlı harcama birimleri adına, 1.3.2019 tarihinden itibaren GİB e-Fatura Uygulaması aracılığı ile e-Fatura düzenleyip gönderebilecekleri konusunda kamuoyuna  bilgilendirme yapılmıştır.

Ancak konuyla ilgili olarak pek çok mükelleften bilgilendirme talep edilmekte olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur;

*İlgili duyuruda bahsi geçen 1.3.2019 tarihi zorunluluk tarihi olmayıp uygulamanın başlangıç tarihidir. e-Fatura kayıtlı kullanıcılarından gerekli hazırlıkları yapanlar bu tarihten sonra KAMU olarak belirlenen kurumlara e-Fatura düzenleyebilecektir. Diğer kayıtlı kullanıcıların böyle bir zorunluluğu yoktur.

*E-fatura kayıtlı kullanıcılar listesinde sadece “Muhasebat Genel Müdürlüğü” KAMU olarak belirlenmiş olup şimdilik sadece bu kuruma düzenlenecek e-faturalar duyuruda belirtildiği gibi düzenlenebilecektir.

*Söz konusu duyuruda shematron kurallarına ek olarak verilmesi istenen üç  bilgi ( sınıflandırma kodu, menşei, banka bilgisi) GİB tarafından kontrol edilmeyecek olup  hata olması halinde ilgili birim tarafından sistem yanıtı dönülecektir.

*e-Fatura düzenlenebilecek yeni Kamu Kurumları eklendikçe www.e-fatura.gov.tr adresimizden duyurulacaktır.

Duyurulur.

 

 

 

 

 


Kaynak: TÜRMOB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİstanbul Havalimanı’na 16 bin çalışan alınacak
Sonraki İçerikSabiha Gökçen dış hat trafiği arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz