Ana Sayfa Ekonomi Kamu Görevlileri ve Emeklilerine Zam Yapıldı!!!

    Kamu Görevlileri ve Emeklilerine Zam Yapıldı!!!

    1342
    0

    2017 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile emeklilerinin tamamının maaş ve ücretlerinde %3 oranında artış sağlanmıştır. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları ise bir önceki dönem gerçekleşen enflasyona bağlı olarak %4.73 oranında artırılmıştır.

    2017 yılı Temmuz ayından geçerli olmak üzere ise kamu çalışanlarının maaş ve ücretlerinde %4 oranında genel zam öngörülmüştü.

    2017 yılı ilk altı ayında enflasyon %5,89 gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave %2,92 artış ile birlikte kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinde Temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda %6,92 oranında artış yapılmıştır.

    Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2.558 TL‘den 2.721 TL‘ye yükselmiştir.

    2017 yılı Temmuz ayında memur emeklilerinin aylıklarında da enflasyon zammı dahil %6,92 oranında artış yapılmış ve en düşük memur emekli aylığı 1.750 TL‘den 1.871 TL’ye yükselmiştir.

    Bu dönemde, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise %5,89 oranında artış sağlanmıştır. Böylece en düşük SSK emekli aylığı 1.402 TL’den 1.485 TL‘ye, en düşük esnaf Bağ Kur emekli aylığı ise 1.256 TL’den 1.330 TL‘ye yükselmiştir.

    Söz konusu artışlarla birlikte 2017 yılının tamamında kamu görevlileri ile memur emeklilerinin maaş ve ücretlerinde kümülatif bazda %10,1, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ise kümülatif bazda %10,9 oranında zam yapılmıştır.

    Kaynak: Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKimler Faizsiz Konut Kredisi Hakkına Sahip Olabilir?
    Sonraki İçerikAlman Otomotiv Devi Yeni Aracını Tanıttı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz