Ana Sayfa Ülkeler Kalitesiz Sağlık Hizmetleri hastalık yükünü ve sağlık maliyetini yükseltmeye devam ediyor

Kalitesiz Sağlık Hizmetleri hastalık yükünü ve sağlık maliyetini yükseltmeye devam ediyor

892
0

Kalitesiz Sağlık Hizmetleri hastalık yükünü ve sağlık maliyetini yükseltmeye devam ediyor

Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Bankasının yayınladığı verilere göre, kalitesiz sağlık hizmetleri, hangi gelir düzeyinde olursa olsun ülkelerdeki sağlık alanındaki gelişmeleri tehdit etmektedir.

Günümüzde yanlış teşhis, yanlış ilaç kullanımı, gereksiz veya uygunsuz tedavi, yetersiz ve tehlikeli sağlık hizmetleri tesisleri ile yetersiz uzmanlaşma hangi gelir düzeyinde olduğuna bakılmaksızın pek çok ülkede hüküm sürmektedir.

Ancak alt veya alt-orta sosyo-ekonomik düzeydeki ülkeler için durum son derece vahim olup, hastanelerdeki yataklı hastaların yüzde 10’u, tedavileri sırasında hastane enfoksiyonu kaparken, yüksek sosyo-ekonomik düzeydeki ülkeler için ise hastaların yüzde 7’si hastane enfeksiyonu kapmaktadır.

Öte yandan gelir seviyesi yüksek ülkelerde ise on hastadan biri tedavi sırasında yaralanmaktadır.

Görüleceği üzere kalitesiz sağlık hizmetleri hangi gelir düzeyinde olursa olsun pek çok ülkede yaygın bir sorundur.

______________________________________________________________________

Kaynak:OECD
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 

Önceki İçerikÇifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının vergilendirme esasları
Sonraki İçerikTemettüler üzerinden kaynak devlette alınacak vergi oranları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz