Ana Sayfa Vergi Kahve ithalatı yapan bir firma yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Kahve ithalatı yapan bir firma yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Kahve ithali için indirimli KDV uygulanır mı?

    688
    0

    Yapılan KDV indirimi ithalatı da kapsıyor mu? (Kahve ithal ediyoruz)

    KDV indirimi mal için değildir HİZMET sektörü içindir. Kahve ithali için indirimli KDV uygulanmaz.

    KDV indirim sonrası yolcu taşıma işlerinde KDV tevkifatı aynen devam edecek mi?

    Bazı hizmet sektörlerinde yapılan KDV değişikliğinden yolcu taşıma da KDV indirimi %18’den %8 KDV’ye düşürülmüştür. Personel taşımacılığı yapılan işlerde KDV yine %18 olarak mı hesaplanacak ve KDV tevkifatı 5/10 şeklinde mi uygulanmaya devam edecektir?

    Kara, hava ve denizden şehir içi, şehirler arası yolcu taşıması, personel taşımacılığı ve okul taşımacılığı YOLCU TAŞIMACILIĞI kapsamında olup bu hizmetleri için 31/07/2020 (bugün dahil) tarihinden itibaren %8 oranında KDV hesaplanacaktır. KDV tevkifatı yapılıyor ise; bu tutar üzerinden 5/10 oranında tevkifat yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Maden Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı. 14.8.2020
    Sonraki İçerikTarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık %16,28, aylık %0,49 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz