Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kadın İşçi Hangi Sektörlerde Gece Postasında Çalıştırılabilir?

    Kadın İşçi Hangi Sektörlerde Gece Postasında Çalıştırılabilir?

    1204
    0

    KADIN İŞÇİLER HANGİ SEKTÖRLERDE GECE POSTASINDA ÇALIŞTIRILABİLİR?
    19 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan Resmi Gazetede, 24.07.2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kadın Çalışanların Gece Postalarında Çalıştırılma Koşulları Hakkında Yönetmeliğin 5’inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    MADDE 5 – (1) Kadın çalışanlar gece postalarında 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz. Ancak turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde ve bu işlerin yürütüldüğü iş yerlerinde faaliyet gösteren alt işveren tarafından yürütülen işlerde kadın çalışanın yazılı onayının alınması şartıyla 7,5 saatin üzerinde gece çalışması yaptırılabilir.

    ***Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütülür.

    Kaynak: Resmi Gazete (19.08.2017 – 30159) 

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAmme Alacaklarında Tasfiye Halinde Kimler Görevli Olabilirler?
    Sonraki İçerikYapı Halindeki Gemilerde Mülkiyet Kime Aittir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz