Ana Sayfa Mevzuat Kadın girişimciler markalaşma atağında. 416 kadın girişimci markalaşma eğitimi almaya başladı.

Kadın girişimciler markalaşma atağında. 416 kadın girişimci markalaşma eğitimi almaya başladı.

478
0

Türkiye’nin markalaşma çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracak Yükselen Markalar Projesi’nde start verildi. İstanbul Ticaret Odası liderliğinde, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ortaklığında yürütülen projede, 416 kadın girişimci markalaşma eğitimi almaya başladı.

Türkiye’nin markalaşma çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracak Yükselen Markalar Projesi’nde start verildi. İstanbul Ticaret Odası liderliğinde, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ortaklığında yürütülen projede, 416 kadın girişimci markalaşma eğitimi almaya başladı.

HABER: ŞEREF KILIÇLI (İTOhaber.com)

İstanbul Ticaret Odası liderliğinde, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ortaklığında yürütülen ‘Yükselen Markalar Projesi’ online eğitim webinarları, 12 Ekim’de başladı. Proje kapsamında 416 kadın girişimci, 5 hafta boyunca 60’ı aşan eğitmen kadrosunun vereceği markalaşma webinarlarına katılacak.

Eğitim webinarlarının tamamlanmasını izleyen süreçte, jürinin yapacağı değerlendirmeler sonucunda katılım şartlarını sağlayan girişimcilerle projede ikinci aşamaya geçilecek. İkinci aşamada ise atölye çalışmalarının gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Atölye çalışmalarına katılan girişimciler arasından yine yapılacak değerlendirmeler neticesinde farklı kategorilerde ödüller verilecek.
 
YENİ AŞAMA
 
İlk eğitim webinarının açılışında konuşan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Yükselen Markalar Projesi ile üretimin içindeki kadın girişimcileri yeni bir aşamaya taşımaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Kadın girişimcilerimiz yenilikçidir, risk almayı bilirler. Yenilikçi özelliklerinin yanında öncüdürler. Rekabetçi düşünceye de sahipler. Bize düşen, kadın girişimcilerimize bu niteliklerin ortaya çıkmasını temin edecek platformları oluşturmak. Yükselen Markalar Projesi ile işte bunu yapmaya çalışıyoruz. Bir başka ifadeyle markalaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Gerekli niteliklere sahip ürünlerini hak ettikleri küresel değere kavuşturmaları için platform oluşturuyoruz.”
 
DÜNYA MARKALARI HEDEFİ
 
Dünyanın en değerli ilk 500 markası içerisinde artık Türk markalarının da olmasını istediklerini vurgulayan TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Hatice Güner Kal ise markalaşmaya verilecek her türlü desteğin ülke geleceği için önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Kal, şöyle devam etti: “Bu projeyle kendi ürünlerini üreterek markalarını yaratmak isteyen kadın girişimcilerimize, markalaşma yolculuğunda eşlik etmek, onlara destek olmak istiyoruz. Kadın girişimcilerimizin yurt içinde ve yurt dışında markalaşmalarını sağlamak için bu projeyi hayata geçirdik.”
 
MARKAYI OLUŞTURAN PAZARLAMA
 
Projenin ilk eğitim webinarında sunum yapan Marka Mimarı Ömer Şengüler ise öncelikle markalaşmak kavramının doğru anlaşılması gerektiğine dikkat çekti.

Markalaşmak deyince, akla ilk gelen şeyin marka tescili olduğunu hatırlatan Şengüler, şöyle konuştu: “Markayı yaratan pazarlamadır. Pazarlama satış değil, reklam da değil. Pazarlamanın marka oluşturması için bazı adımlar var. Birinci adım ürünümüzün konumlandırılması. İkinci adım, marka stratejisi. Marka ismi markanın kişiliğine uygun olmalı. Üçüncü adım, pazarlama stratejisi. Dördüncü adım ise iletişim stratejine sahip olmak.”
 
HEDEF KİTLENİZLE TANIŞIN
 
Yükselen Markalar Projesi online eğitim webinarlarının ikinci gününde, Marka Tasarımcısı Özgür Ahmet Köse sunum yaptı.

Pazarlamanın ürün ve hizmetlerin değil, algıların mücadelesi olduğunu belirten Köse, şu tavsiyelerde bulundu: “Algı sunum şekliyle de alakalı. Hedef kitlenizi tanımak yetmez, hedef kitlenizle tanışın. ‘Çok güzel bir fikrim var, bunu pazarlayalım’ yerine, ‘Müşterinin derdi ne ve ne istiyor konusuna’ odaklanmak daha doğru. Müşterilere, marka deneyimini yaşatın. Tavsiye pazarlamasını kullanın. Faydanızı somutlaştırmalı ve yalın olmalısınız. İnsanların markaların hikayelerini merak ettiğini unutmayın, hikayenizi ve paydaşlarınızı anlatın.”
 
PANDEMİDE KONUŞAN MARKALAR KAZANDI
 
Üçüncü gün gerçekleştirilen webinar programında ise Kreatif Direktör Duygu Yegül bir sunum yaptı.

Tüketiciye markayı sevdirmenin önemli olduğunun altını çizen Yegül, şöyle konuştu: “Beğenmek ile sevmek aynı şey değil. Marka olmanın yolu sevilmekten geçiyor. Tüketicinin bulunduğu dönemin koşullarını iyi anlamaya çalışın. 50 yıl önceki tüketici davranışları ile bugünkü tüketici davranışları aynı değil. Naturellik ve gerçeklik de önemli değerler. Pandemi döneminde şu da görüldü; mütevazılık önemli. Ancak yaptıklarınızı da söyleyin. Pandemi döneminde konuşan markalar kazandı, susanlar kaybetti.”
 
KİŞİSEL MARKALAŞMADA 12 TAVSİYE
 
* Kendinizi tanımalısınız. Kişisel SWOT analizinizi yapın. Yani neleri iyi yapabileceğinizi, zayıf ve güçlü yanlarınızı, fırsatları tetkik edin.
 
* Hikayesi olmayan marka olmaz. Kurgulamayın, var olana sahip çıkın.
 
* Kibar olun. Kimsenin içini daraltmayın.
 
* Prensipli ve dakik olun. e-posta veya mesaj atmadan önce kontrol edin, imla hatası yapmayın.
 
* Cesur ve kararlı olun. Marka yaratmak isteyen önce kendisi marka olmalı.
 
* İnsanlarla tanışmaktan çekinmeyin. Sizi ve işinizi çok net anlatan bir cümleniz mutlaka olmalı.
 
* İnternet sayfanız, kartvizitiniz, ağzınızdan çıkan her cümle anlaşılır olmalı.
 
* Eğer yaptığınız iş yararlı ve anlaşılır ise mutlaka başarı gelir.
 
* Eğer ürününüz gerçekten en iyisiyse, ucuz olmayın. Fiyat ve kalite sizi algıda belli bir yere çıkarır.
 
* Sözleşmeniz sıkı olmalı. Sözleşmesi sağlam olan marka olur.
 
* Kızabilirsiniz ama küsmeyin.
 
* İnatçı değil, azimli olun.

 


Kaynak: İTOHABER.com Tam Link https://www.itohaber.com/haber/guncel/213180/kadin_girisimciler_markalasma_ataginda.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışma Hayatında Değişiklik Yapan Düzenlemeler TBMM’ye Sunuldu
Sonraki İçerikDövizli kiralama sözleşmesi yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz