Ana Sayfa Dünya Japon şirketlerinin yatırım harcamaları, ilk defa 2021 yılı Nisan-Haziran döneminde bir önceki yılın...

    Japon şirketlerinin yatırım harcamaları, ilk defa 2021 yılı Nisan-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,3 artış gösterdi

    475
    0

    Japon şirketlerinin yatırım harcamaları, COVID-19 pandemisinin neden olduğu keskin düşüşün ardından son beş çeyrekte ilk defa 2021 yılı Nisan-Haziran döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,3 artış göstermiştir. Japonya Maliye Bakanlığına göre, finans dışı sektörlerin fabrika inşası ve makine teçhizata yönelik harcamalarını içeren yatırımların toplam tutarı 10,15 trilyon Yen’e (92 milyar $) ulaşmış ve bu rakam 2019 yılı Temmuz-Eylül döneminde kaydedilen %7,1’lik yükselişten bu yana en hızlı artış olmuştur.

    Yatırımlardaki bu genel artışın temel sebebinin, firmaların pandemi nedeniyle 2020 yılında yatırımlarını ertelemiş olmaları ve aşılamanın yaygınlaşmasının ardından ABD ve Avrupa’daki hızlı talep artışına karşılık verebilme istekleri olduğu değerlendirilmektedir.

    Bu dönemde imalatçıların sermaye harcamaları %4 oranında artarak 3,40 trilyon Yen olmuştur. Bu artışın özellikle telekomünikasyon ekipmanı üreticilerinin, küresel çaptaki çip arzı eksikliğine cevaben yarı iletkenler gibi ürünlerin için üretim kapasitelerini güçlendirmek amacıyla bu alana daha fazla yatırım yapmalarından kaynaklandığı değerlendirilmektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİSO Başkanı Bahçıvan: “Sanayimizin pandemiden bu yana yazdığı başarı hikayesi sürüyor”.
    Sonraki İçerikMillî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi” hazırlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz