Ana Sayfa SGK İzinsiz işe gelmeyen personelimizi ihtarname ile işten çıkartabilir miyiz?

    İzinsiz işe gelmeyen personelimizi ihtarname ile işten çıkartabilir miyiz?

    İzinsiz işe gelmeyen çalışan ihtarname ile işten çıkartılır mı?

    763
    0

    İşe izinsiz 3 gün gelmeyen işçiye 3 gün tutanak tuttuk. İkametgâh adresine iş sözleşmesinin feshi ihbarnamesini gönderdik. İşçiyi, işten 29 koduyla (İşçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih) ile çıkarmasak, İstifa koduyla çıkarsak aleyhimize bir durum olur mu?

    İşçi istifa etmiş bu evrakı imzalamış ise istifa kodu ile çıkış yapabilirsiniz. Ayrıca 29 kod da fesih yasağı kapsamında değildir.

    İşyerinin merkez ofisi faaliyete devam ederken, SGK dosyası olan şubesinin kapanması durumunda işçi çıkışını 17 kod ile verebilir miyiz?

    Şube kapanışı ile ilgili olarak; 17 İşyerinin kapanması ,18 İşin sona ermesi şeklinde işçi çıkışı yapılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSergi ve Fuar Eşyası İle Numunelik Eşyanın Gümrük İşlemlerinde Kolaylık Sağlanacak
    Sonraki İçerikE-Defterlerin ikincil kopyaları GİB’de saklanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz