Ana Sayfa Şirketler İyi İş İnsanı Olma Kriterleri Nelerdir?

İyi İş İnsanı Olma Kriterleri Nelerdir?

2524
0

Fortune dergisinin 2016 yılında Türkiye’de yeni hedef ve yatırımlar yaparak performanslarını arttıran şirketler çalışmasında; güçlü şirket yöneticileri başlığı altında “2016 Yılının İş İnsanları” kategorisine giren isimler açıklandı.

Listede yer alan liderlerin ortak özelliği stratejik hamleleri ile dikkat çeken yöneticiler oldu. Liste hazırlanırken aşağıda belirtilen kriterlere göre değerlendirme yapıldı. Buna kriterler;
– Şirketlerin bilanço performansı
– Yapılan yatırımlar
– Stratejik satın almalar
– Kazançlı şirket satışları
– Şirketlerin sektördeki pazar payı ve etkisi
– Şirketlerin müşteri tabanı
– Stratejik girişimlerdir. 

Listenin ilk sırasında Koç holding Eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç yer almaktadır.
Koç Holding, 2016 yılının dokuz ayında 24 bin kişiye ek istihdam sağladı ve çalışan sayısını 97.000’e ulaştırdı.
İkinci sırada tekstildeki başarıları ve Vestel markasının yarattığı teknoloji gücüyle, en büyük ihracatçılardan biri haline gelen yatırımları ile Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu yer almaktadır.
Üçüncü sırada 2016 döneminde Sabancı Holding toplam 3 milyar TL yatırım yaparak Sabancı holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya ayrıca ‘Uluslararası En Güçlü İş Kadınları’’ arasında yer almasını sağlamıştır.
Ayrıca Temsa Aselsan İle Türkiye’de ilk yüzde yüz yerli otobüsünün üretimini yapan firma Sabancı Holding olarak da bilinmektedir.

Ekonomimize katma değer sağlayarak başarılı işlere imza atan en başarılı 20 Türk İş İnsanı (İşadamı); iyiisinsani

Kaynak: Fortune Türkiye Dergisi

Tarih: 25 Şubat 2017

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikSingapur’dan Dev Yatırım!
Sonraki İçerik2017 Ocak Ayında Kaç Tane İnşaat Şirketi Kuruldu Biliyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz