Ana Sayfa Muhasebe İvazsız olarak miras yoluyla kalan şirket hisselerini alan kişi her hangi bir...

    İvazsız olarak miras yoluyla kalan şirket hisselerini alan kişi her hangi bir beyanname verecek midir?

    811
    0

    Tek ortaklı limited şirket ortağının vefatı ile mirasçılara intikal eden şirketin yeni ortakları, miras bırakanın da sözlü vasiyetine uygun olarak hisselerinin %30’unu mevcut şirket müdürüne ivazsız olarak devredecektir.
    Bu ivazsız hisse devrinden devreden ortaklar ve devralan ortak için vergisel yükümlülükler nelerdir? Varsa, devirden kaynaklanan matrah ve oran nedir?

    İvazsız intikal alan kişi veraset ve intikal beyannamesi verecektir. Beyannamede hissenin gerçek değeri beyan edilir. Veraset ve intikal tarifesinde belirtilen dilim ve oranlara göre vergi hesaplanır.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Veraseten edinilen A.Ş. hisseleri için Veraset İntikal Beyannamesi verilecek midir?

     

     

    Yabancı paralar veraset intikal beyannamesinde hangi değer ile beyan edilecektir?

     

     

    Veraset ve İntikal Beyannamesini hangi vergi dairesine vereceğim?

     

     

    Önceki İçerikArtırma, Eksiltme ve İhale İlanları – 19.03.2019
    Sonraki İçerikSMMM şirketleri başka ticaret şirketlerine ortak olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz