Ana Sayfa Muhasebe İthalat işlemlerine Ba formunda hangi tutar beyan edilir?

    İthalat işlemlerine Ba formunda hangi tutar beyan edilir?

    İthalatta matrah Ba formunda hangi tutar belirtilir?, İthalat matrahına giren maliyetler nelerdir?,

    1764
    0

    İthalatın ba formu ile bildirilmesinde gümrük vergisi matrahı mı kdv matrahını mı dikkate almalıyız?

    İthalatta verginin matrahını oluşturan tutar 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 21 inci maddesi gereğince gümrük vergisi tarhına esas olan kıymeti, malın gümrük vergisinden muaf olması durumunda ise sigorta ve navlun değerleri dahil (CİF) değeri olarak belirlendiğinden, Form Ba’nın gümrük beyannamesindeki her türlü masraflar (fatura bedeli, navlun ve sigorta bedeli dahil (CİF) değeri, yurtdışı ve yurtiçi masraflar ve gümrük vergisi) dahil, KDV matrahını oluşturan KDV hariç bedel dikkate alınarak düzenlenmesi gerekmektedir.

    Bir mükellefimin ağustos BS bildirimine dahil olan satış faturasının BS mutabakatı sırasında, söz konusu alıcının birkaç ay önce pandemide kapanış verdiğini ve henüz açılışını bildirmediğini öğrendik. (Söz konusu fatura bedeli de banka kanalıyla ödenmiş) BS bildirgesini düzenlerken bu durumdaki mükelleflerin bildirgede beyan edilmesi durumunda incelemeye sevk edileceği uyarısı veriyordu. Yapabileceğim bir şey var mı?

    Siz yapılan satışı Bs formunda bildirmiş iseniz yapacağınız bir işlem yok.

    İstenmesi halinde satışa ilişkin fatura ve irsaliye ile tahsilat belgesi (banka Vb) ile ispat edersiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemel faturanın iptal işlemi GİB portalı dışında başka bir yerden yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikYurtdışından aldığımız alan adı için KDV ve Stopaj bildiriminde bulunmalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz