Ana Sayfa Vergi İthal edilen ürünlerin dışarısındaki ambalaj malzemeleri için gekap beyannamesi verilmeli midir?

    İthal edilen ürünlerin dışarısındaki ambalaj malzemeleri için gekap beyannamesi verilmeli midir?

    Plastik poşet üretimi yapan mükellef gekap beyanı vermesi gerekiyor mu?

    885
    0

    Plastik poşet üretimi yapan mükellef gekap beyanı vermesi gerekiyor mu? Satışını yaptığı ürünleri kâğıt kolilere koyup satan firma gekap beyanı verecek midir?

    Plastik poşet üretimi yapan mükellef gekap beyanı vermez. Plastik poşeti nihai tüketiciye satan mükellef gekap beyanı verir. Karton koli için beyan verilecektir.

    Soğuk meze imalatı yaparak, zincir marketlerde satışa sunan X işletmesi ürünlerini içine koyduğu şeffaf kaplar ile köpük tabakları doğrudan üretici yerine aracı Y şirketinden temin etmektedir. Bu durumda bahse konu ambalajların GEKAP yükümlülüğü X şirketine mi yoksa aracı Y şirketine mi aittir? Yurt dışından daha çok bilişim ve televizyon yayın teknolojisine yönelik elektronik eşya ithal ederek, yurt içine satışını yapan bir firmanın ithal ettiği ürünler ile bu ürünlerin içinde bulunduğu kâğıt karton ambalajların GEKAP durumu ne olacaktır?

    Bahsettiğiniz ambalajı (kutuyu) kullanan Gekap mükellefi olacaktır.

    İthal edilen mallar ilişkin ambalajlar için Gekap beyannamesi verilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇocuk Esirgeme Kurumu’na yapılan eşya bağışları için şirketler fatura düzenlemeli midir? Yapılan bağışlar indirim konusu yapılabilir mi?
    Sonraki İçerik174 Alo Gıda Hattına gelen şikayetlere karşılık 63 Milyon TL Ceza Kesildi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz