Ana Sayfa Dünya İtalya’da perakende ticaret Aralık 2019’da %0,5 arttı

İtalya’da perakende ticaret Aralık 2019’da %0,5 arttı

597
0

İtalya’da perakende ticaret Aralık 2019’da %0,5 arttı

İtalya Ulusal İstatistik Kurumu’nun (ISTAT) yayınladığı verilere göre, İtalya’da Aralık 2019’da perakende ticaret tahminleri bir önceki aya göre hem değer hem de hacim olarak %0,5 arttı.

2019’un 4. Çeyreğinde, satışların değeri sabit kaldığı ve satışların hacmi önceki Çeyreğe göre %0,1 arttığı için tahminler büyüme olmadığını göstermektedir.

Yıllık perakende ticaret değeri ve hacmi, Aralık 2019’da birbirini izleyen yedinci ayda sırasıyla %0,9 ve %0,6 arttı.

Büyük ölçekli dağıtımın toplam satışları Aralık 2018’den %0,1 oranında artarken, küçük ölçekli dağıtım %0,9 azaldı.

Yıllık satış serisinde, online satışlar büyük ölçüde Aralık 2019’da arttı ve 2019 yılında %38,3 oranı ile zirveye ulaştı.

Gıda dışı ürünlere ilişkin olarak, en yüksek büyüme oranları Bilgisayarlar ve telekomünikasyon ekipmanı (+% 6,6) ve Ayakkabı, deri eşya ve seyahat kalemleri (+% 6,1) için rapor edilirken, en yüksek düşüşler Farmasötik ürünler (% -2,5), Kırtasiye, kitap, gazete ve dergilerde (% -1,9) kaydedildi.


Kaynak: İtalya Ulusal İstatistik Kurumu (ISTAT) / Link: https://www.istat.it/en/archivio/238346
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAnonim şirketlerde yönetim kurulu başkanı 3 Yıl görev yapacak şekilde seçilebilir mi?
Sonraki İçerik2020 E-Arşiv Geçiş ve Kullanım Zorunluluğu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz