Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışı firmasından danışmanlık hizmeti için aldığımız faturada KDV’yi nasıl hesaplamalı ve...

Yurt dışı firmasından danışmanlık hizmeti için aldığımız faturada KDV’yi nasıl hesaplamalı ve KDV beyannamesinde nasıl bildirmeliyim?

İtalya’da bulunan bir firmadan danışmanlık hizmeti aldık. Karışıklığında bize 1.800 GBP tutarında fatura düzenlediler. Bu faturadaki tutardan KDV ayırıp, KDV2 beyannamesinde ödeyerek ve indirim konusu yapmalı mıyız? Yoksa direk giderleştirmek mi gerekiyor?

577
0

İtalya’da bulunan bir firmadan danışmanlık hizmeti aldık. Karşılığında bize 1.800 GBP tutarında fatura düzenlediler. Bu faturadaki tutardan KDV ayırıp, KDV2 beyannamesinde ödeyerek ve indirim konusu yapmalı mıyız? Yoksa direk giderleştirmek mi gerekiyor?

Faturadan KDV ayrılmaz. Fatura bedelinden % 18 oranında KDV hesaplanarak 2 No.lu KDV beyannamesi ile beyan edilir. Beyan edilen ve ödenen KDV 1 No.lu KDV beyannamesinde indirilir.

KDV gider yazılmaz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikMaç, konser, dizi, sinema filmi vb. yayın hakkının satın alınması karşılığında yapılan ödemelerin niteliği nedir?
Sonraki İçerikSerbest meslek mükellefleri Ödeme Kaydedici Cihaz ile yapmış olduğu harcamaları gider olarak yazabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz