Ana Sayfa İstatistik İtalya’da AB üyesi olmayan ülkelere yapılan ihracat Eylül 2019’da %9,4 arttı

İtalya’da AB üyesi olmayan ülkelere yapılan ihracat Eylül 2019’da %9,4 arttı

515
0

İtalya’da AB üyesi olmayan ülkelere yapılan ihracat Eylül 2019’da %9,4 arttı

İtalya Ulusal İstatistik Kurumu’nun (ISTAT) yayınladığı verilere göre, İtalya’da Eylül 2019’da AB üyesi olmayan ülkelere yapılan ihracat %9,4 artarken, ithalat ise bir önceki yılın aynı ayına göre % 0,1 oranında düştü.

Ticaret dengesinde, 2018 yılının aynı ayı ile karşılaştırıldığında 1,530 milyon Euro fazla kazanç olduğu görüldü.

Eylül 2019’da mevsimsellikten arındırılmış bazda, ihracat %2,5 artarken, ithalat Ağustos 2019’a göre % 2.0 arttı. Son üç ayda, mevsimsellikten arındırılmış verilere göre dış ticaret % 0.1 oranında arttı.

Ocak-Eylül 2019 döneminde, AB üyesi olmayan ülkelere yapılan ihracat % 4,0 oranında artarken, ithalat 2018’in aynı dönemine göre % 1,6 oranında artmıştır.


Kaynak: İtalya Ulusal İstatistik Kurumu (ISTAT) / Link: https://www.istat.it/en/archivio/234808
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGümrüğe sunulan eşyaya gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanım belirlenmesi zorunluluğu nedir?
Sonraki İçerikGümrükte eşyanın geçici depolanması neyi ifade etmektedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz