Ana Sayfa Mevzuat İtalya için karar alındı

İtalya için karar alındı

833
0

Avrupa Birliği, İtalya’nın 2019 taslak bütçesinin kurallara uymaması ve kamu borcunu düşürmemesi sonucu ‘’Aşırı Açık Prosedürü’’ adlı disiplin sürecini başlattı.

 

Brüksel’de alınan AB Komisyonu kararı sonucu, İtalya’ya mali yaptırımlar uygulanabilecek.

 

İtalya’nın gelecek yıl bütçe açığının yaklaşık %1.6 seviyesinde olması hedefleniyordu.

 

Ancak hükümet, vaatlerini gerçekleştirmek amacıyla bütçede fazladan %0.8 açık verilmesini kararlaştırmıştı.

 

Söz konusu vaatler arasında işsizlere sağlanacak vatandaşlık geliri, vergi affı ve sabit vergi oranı gibi vaatler bulunuyor.

 

Hükümetin 15 Ekim’de AB Komisyonu’na gönderdiği bütçe taslağında, gelecek yıl için GSYH’ye oranla bütçe açığı hedefi yüzde 2,4 olmuştu.

 

İtalya, bütçe açığının 2020 yılında yüzde 2,1’e, 2021’de ise yüzde 1,8’e düşürüleceğini açıklamıştı.

 

AB kurumları ve üye ülkeler ise bu duruma tepki göstermişti.

 

AB kurallarına göre, üye ülkelerin bütçe açıklarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’larının (GSYH) yüzde 3’ünün, kamu borçlarının da GSYH’larının yüzde 60’ının altında olması gerekiyor.

 

Bu sınır aşıldığında uygulanacak tedbirlerin bildirilmesi ve buna yönelik etkin mücadelenin yerine getirilmesi gerekiyor.



Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikŞirket Aktifindeki Taşınmaz, Sat-Kirala-Geri Al Yöntemi İle Alındıktan Sonra Satılması Halinde KDV ve Kurumlar Vergisi İstisnasından Faydalanabilir mi?
Sonraki İçerikSosyal Tesis ve Eğitim Merkezleri Bünyesinde Faaliyet Gösteren Misafirhane Hizmetleri Vergilendirilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz